Att tänka på inför nytt sänginköp

Att tänka på inför nytt sänginköp

I genomsnitt spenderar vi människor en tredjedel av våra liv sängliggande. Vi litar på den sömn vi förses med i sängen och förväntar oss att vi med hjälp av vår säng ska fungera ordentligt under dagen. Står du därför och ska köpa en ny säng är det viktigt att du prioriterar sängens kvalitet. 

Väljer du en säng med omsorg och hänsyn kan det förbättra både din hälsa och livskvalitet. Nedan delar jag med mig av några faktorer som är viktiga att ha i åtanke inför ett nytt sänginköp.

Bekvämlighet 

Det allra viktigaste när det kommer till sängar är hur pass bekväma de är. Väljer du inte en säng som du sover bekvämt i kommer du inte få den skönhetssömn kroppen behöver. Vad du upplever som bekvämt kan skilja sig från vad någon annan tycker, så se till att hitta en säng anpassad efter dina behov när det kommer till bekvämlighet. 

Storlek 

Storleken på din framtida säng är nödvändigt att ha i åtanke. Hur mycket plats behöver du och hur pass stort är ditt sovrum? Delar du säng med en partner är det viktigt att du köper en säng som rymmer er båda. En 120-säng kan vara lite tight för två personer, medan det är utmärkt för dig som bor ensam. En King Size på 180 är något väl rymligt, men utmärkt för det par som gärna har mycket sovplats. 

Pris 

För de allra flesta människor är priset på ens framtida säng viktigt. Man vill såklart inte köpa den billigaste på marknaden, men heller inte den dyraste. Det är viktigt att du inte kompromissar med kvaliteten när det kommer till en ny säng. Du kommer som sagt spendera väldigt mycket tid sängliggande. Ting som en sängram kan du alltid skära ned på, medan en madrass bör prioriteras extra. 

Utseende 

Även om syftet med en säng är att förse ägaren av en bekväm plats att sova sina rekommenderade timmar i, är estetik också viktigt. Sängar varierar från märke till märke och modell till modell – så försök att hitta något som passar just dig. Vill du ha en snygg och klassisk sängram, eller kanske bara ben till sängen och köpa en elegant huvudgavel till? Du bestämmer! 

Leverans 

Din framtida säng måste levereras till din bostad på något sätt, eller hur? Innan du beställer sängen är det därför smart att kika på sängåterförsäljarens hemsida så att du får den leverans du behöver. Det finns inget värre än att själv behöva bära in en säng genom en bostad med smala gångar och många trappor.